Zo sterk als staal: Leenders blinkt uit in constructies én in technische ondersteuning

Met een geschiedenis van 104 jaar hoeft Leenders NV geen introductie meer. Of toch? Het familiebedrijf uit Oudsbergen staat alom bekend voor industriële staalconstructies, maar wist je dat Leenders bedrijven in de industrie ook doelstellingen helpt behalen? Zo worden de eigen medewerkers in onderaanneming ingezet voor technische ondersteuning. “Daarin hebben we de afgelopen jaren een fenomenale groei gekend, wat ons nu verder doet uitbreiden”, zegt bestuurder Geert Broeders.

Vijf jaar geleden maakte Leenders een ommezwaai. Met de komst van twee nieuwe vennoten – een stille Nederlandse vennoot en Geert Broeders – werd de focus verlegd van halffabrikaten voor de constructiewereld naar stalen sleutel-op-de-deurprojecten en technische ondersteuning in onderaanneming. Met succes, want het team groeide uit van 15 naar 85 mensen.

Richting groei

De eerste tak richt zich op constructiewerken, leidingwerken, machinebouw en onderhoud in de industrie. Ook bij shutdowns biedt Leenders een belangrijke meerwaarde. Met een eigen engineeringdienst, productie- en montageploegen en een atelier van bijna 6.000 m2 worden projecten van A tot Z behandeld. Op maat, met een uitgebreid machinepark en gesterkt door kwalificaties en certificaten, zoals EN1090, PED, ISO9001 en het VCA-petrochemiecertificaat.

“Bij de tweede tak analyseren we de noden van klanten en ondersteunen we hen met de juiste man op de juiste plaats”, legt bestuurder Philip Leenders uit. “Dankzij de combinatie van beide activiteiten slagen we erin om klanten op twee gebieden te ontzorgen met slechts één aanspreekpunt.”

“Een aanspreekpunt dat bovendien technisch is ingesteld”, vult Geert Broeders aan. “We hebben de technische knowhow en kunnen doelgericht inschatten waar de klant behoefte aan heeft. Dankzij de eigen productie-unit kennen we bovendien de capaciteiten van al onze medewerkers en kunnen we steeds de perfecte match maken, voor zolang nodig is om het industriële project tot een goed einde te brengen. Het is in deze tak dat we een fenomenale groei hebben doorgemaakt.”

Wanted: straf talent!

Van monteurs tot ingenieurs, het team van Leenders kan breed worden ingezet. En dat team zoekt nu extra versterking.

“De noden van onze klanten blijven, net als de vraag naar onze technische ondersteuning. Zij zien daar een sterke meerwaarde in. Om die dienstverlening te kunnen blijven garanderen, zoeken we nu volop naar nieuwe kwalitatieve mensen”, vertelt Philip.

“We richten ons op technisch personeel. Wat kunnen zij verwachten? Een opstart in eigen productie met een dynamische takenpakket en een heleboel doorgroeimogelijkheden. En niet onbelangrijk: een aangename werksfeer die bedrijf o zo typeert”, aldus Geert.

Als bedrijf op zoek naar technische ondersteuning door kwalitatief technisch personeel? Mail dan naar info@leendersnv.net. Wil jij solliciteren? Dat kan via jobs@leendersnv.net.