Leenders als broedplaats van technisch talent

Leenders mag terugblikken op een ijzersterk jaar. En dat is dan nog zacht uitgedrukt. Vooral met haar technische ondersteuning in onderaanneming – onder meer bij shutdowns – maakt het familiebedrijf uit Oudsbergen indruk. Het zorgde deze zomer voor een groei tot 95 medewerkers. “Niet alleen bij industriële klanten, maar ook bij nieuw technisch talent vallen we steeds meer op”, merkt bestuurder Geert Broeders.

Deze zomer bijvoorbeeld leverde Leenders een 40-tal technische mensen af bij Aperam. Een team van lassers, pijpfitters, monteurs, … werd er ingezet voor de onderhoudsstop van het Genkse bedrijf.

“Fabrieken die extra ondersteuning nodig hebben om bepaalde onderhoudsjobs te voltooien, springen wij bij. We bereiden de stilstand iedere keer grondig voor, zodat we ons steeds ruimschoots aan de vooropgestelde termijn houden. Nadien bieden we ook nog nazorg”, vertelt bestuurder Philip Leenders. “Aperam wist onze bijstand enorm te waarderen.”

Werken binnen het voorziene tijdsbestek is één ding, maar Leenders blinkt ook uit in veilig werk. “Tijdens een shutdown hebben we ook mensen onsite die als preventieadviseur kunnen functioneren”, vertelt Broeders. “We investeren dagelijks in opleidingen rond veiligheid. Het levert ons ook het VCA-petrochemiecertificaat op, het hoogst haalbare voor aannemers.”

De technische ondersteuning in onderaanneming – met de juiste man op de juiste plaats – vult Leenders verder aan met constructiewerken, leidingwerken en machinebouw. “Op die manier slagen we erin om onze klanten op twee gebieden te ontzorgen en dat met slechts één aanspreekpunt. Doordat we dicht bij hen staan, kunnen we steeds hun noden analyseren en hen ondersteunen waar nodig”, aldus accountmanager Marco Budé.

Kneden van talent

Dit alles maakt Leenders niet alleen een interessante partner voor industriële bedrijven. Ook voor technisch talent spreekt dit aan. “Zeker onze eigen productieafdeling van 6.000 m2 vinden ze aantrekkelijk. Daar leiden we hen op en zorgen we voor doorgedreven begeleiding, om hen nadien in te zetten in onderaanneming”, aldus Leenders. “Ook mensen met ambitie vinden hier hun gading en kunnen hun eigen groeitraject mee vorm geven.”

Leenders is dan ook voortdurend op zoek naar technici die zowel mechanisch als elektrisch onderlegd zijn. Te meer omdat het bedrijf ook haar klanten verder helpt via overnameclausules. “Op een gegeven moment zijn onze medewerkers zo vertrouwd met de installaties van bedrijf X dat we hen de mogelijkheid geven om daar permanent aan de slag te gaan. In die zin zijn we een soort van kweekpoel van talent”, lacht Broeders.

Bron: https://www.made-in.be/limburg/leenders-als-broedplaats-van-technisch-talent/